MYC-Medical Yachting Club

sinds 1994


Winteractiviteit 18 november

 

NAJAARSAKTIVITEIT MYC  ZATERDAG 18 NOVEMBER 2017  10 - 17 U  

 

 MYC goes HISTORICAL and  for SAFETY

 

PROGRAMMA

 

1/  Onder leiding van de broers  Wittevrongel  bezoeken we eerst de ASKOY II : het beroemd zeilschip van J . BREL, ontworpen door hugo van kuyck , student van hortha, na zeiltochten op markiezeneilanden  schipsbreuk  in Nieuw zeeland & overgebracht naar antwerpen & zeebrugge ; het schip is voor meer dan 80% gerestaureerd met de bedoeling het terug in de vaart te brengen met thuisbasis Zeebrugge. We verplaatsen ons nadien naar Blankenberge voor de lunch.

 

2/ In de namiddag om 14 u bezoek aan de VRIJWILLIGE BLANKENBERGSE ZEEREDDERS , bekend uit de TV reeks  " de kust is veilig "

 

we krijgen uitleg met filmpjes & dia's over de reddingsaktiviteiten : zowel direct als indirect de " gevaren van de zee ", het reddingsmateriaal en de werking van de reddingsdienst met rondleiding op de reddingsboten EN ... ALS KLAP OP DE VUURPIJL : er is zelfs een tocht op zee met reddingsboot voorzien.

Einde rond 17 u na een zilte pint .

 

project verantw  m de roeck

 


Algemene Vergadering 18 januari

In de captain's lounge VVW linkeroever.

Beatrijslaan 27 2050 Antwerpen LO.

Onze oude vertrouwde lokatie. Een must voor iedere MYC-er.

20u30 start

Vanaf 18u00 steak aan 20 euro .

Inschrijven bij

 

p.h.mallentjer@skynet.be


Expo Oostende 'het vlot' 4 maart

 

 

We leggen een geleid bezoek af aan de tentoonstelling van 'het Vlot' in Oostende.

Inschrijven bij dr.marc.de.roeck@skynet.be

 

verdere info via deze link:

http://www.hetvlot-oostende.be/nl/


Waddentocht 4daagse 22 maart tot 25 maart

 

El Classico! Gezien het grote succes van verleden jaar terug een vierdaagse. Mogelijkheid tot inschepen op woensdagavond.

Prijs: 200 euro

Inschrijven bij:

paul.raepsaet@telenet.be


Bretagne 5 mei tot 12 mei

 

 

Het zeilen in Bretagne is ons zo goed bevallen dat we een tweede maal er naar toe trekken.

Inschrijven bij:

jan.heeren@skynet.be


De Lot Zuid Frankrijk 23 juni tot 30 juni

Opgelet: tijdens dezelfde periode als Zweden geprogrammeerd. Onder het motto 'savoir vivre' gaan we een weekje met een motorboot genieten van la douce France  met al haar facetten: sluisjes, pastis, lekker eten...

Inschrijven bij:

paul.raepsaet@telenet.be


Zweden Scherenkust 23 juni tot 30 juni

Opgelet tijdens dezelfde periode geprogrammeerd als De Lot.

Onder het motto ' back to nature' de uiterste oostenrand van de scherenkust bij Stockholm verkennen. 

inschrijven bij:

kristin.hendrickx@telenet.be

jef.audenaert@skynet.be


Vogelspot 1 en 2 september

Met MYC boten of huurboten gaan we vogels spotten in Burghsluis.

Onder geleide van Arent, een gediplomeerd vogelkenner, leren we die rare vogeltjes van elkaar te onderscheiden. Mogelijks aansluitend een BBQ, het droeve lot van menig gevogelte.

Inschrijven bij:

paul.raepsaet@telenet.be


Mediterraan Grieks zeilen 29 sept tot 6 okt

Vertrek vanuit Lavrion met verkenning van de noordelijke Cycladen, rekening houdend met de weersomstandigheden. 5 jachten en nog enkele plaatsen vrij! Mogelijkheid om de reis uit te breiden met een city-trip Athene.

Inschrijven bij:

verelst.guy@telenet.be


Winteractiviteit 11 november

Met bezoek aan de WESTHINDER III en de M477 OUDENAARDE MSI

Op de rafelige breuklijn tussen stad en haven ligt een ruw en roestig gebied. De plek ademt havengeschiedenis. Het zijn 9 oude droogdokken die onlangs door de Antwerpse Haven overgedragen werden aan de Stad. Op deze site zal het nieuwe Scheepvaartmuseum verrijzen. Alles ligt er nu nog bij zoals tijdens de overdracht.

We bezoeken dit stukje erfgoed en maken kennis met het laatste intacte Belgische  lichtschip : de WESTHINDER III. Dit schip gebouwd in 1950 heeft dienst gedaan tot 1992 en is kanshebber om gerestaureerd te worden. Momenteel ligt het in een droogdok.De projectleider en scheepsarchitect, Dirk Meulemeester, stelt ons het schip voor en vertelt ons alles over het schip en zijn bemanning.

Na dit bezoek lunchen we op het Eilandje en in de namiddag worden we opsleeptouw genomen door  de Heer Francois Masset, voormalig O.OFF boordwerktuigkundige van de Belgische Zeemacht. Hij is verantwoordelijk vrijwilliger voor de overbrenging van de scheepscollectie die nu onder de Scheldehangars ligt naar het nieuwe nautische museum. Zijn troetelkind is de  M477 OUDENAARDE MSI, een oude mijnenveger waar hij zijn dienst vervulde. Het schip staat momenteel nog naast het Steen op de Scheldekaaien. Via ladder gaan we aan boord van het schip en maken we kennis met de levensomstandigheden van de vroegere bemanning en leren we iets over mijnenvegen en mijnenjagen.

We eindigen , samen met onze twee gidsen,  in een gezellige havenkroeg  om nog wat na te praten.