MYC-Medical Yachting Club

sinds 1994

Welkom

op onze

website

beste zeilers , vrienden van de MEDICAL YACHTING CLUB

in 2019 viert onze eerbiedwaardige club haar 25 JARIG BESTAAN : 25 jaar werd lief en leed gedeeld , plannen gesmeed , avonturen beleefd overal op deze aardbol

Tijd dus om deze gebeurtenis in de annalen te beitelen.

 

SAVE THE DATE ZATERDAG 19 JANUARI 2019 VAN 13 TOT 19 U

PROGRAMMA : BRUNCH - ALGEMENE VERGADERING - NOSTALGISCH TERUGKIJKEN OP 25 JAAR MYC-BELEVING met film , quiz ...

RECEPTIE PLACE TO BE:

BEBRONNA KETENISLAAN 1 KALLO - BEVEREN

(waterbus beschikbaar)

VERDER BERICHT VOLGT ......... OPEN YOUR EYES !!!!!

Na de winteractiviteit, zijn de projectverantwoordelijken reeds in actie om het volgende vaarseizoen uit te werken. Om de juiste zeiljachten te hebben aan een interessante korting, vragen we om nu reeds in te schrijven voor Zweden. Te antwoorden aan  jef.audenaerdt@skynet.be

Onze winteractiviteit van 11/11 heeft ons in contact gebracht met "Waterkolk" een vereniging die de zorg opneemt voor het Antwerps Watererfgoed Patrimonium. We hebben met open mond geluisterd naar bevlogen sprekers. Zij hebben onze hulp nodig! Hieronder vind je de link met de vraag om een petitie te ondertekenen. Antwerpen heeft haar vitaliteit en haar welvaart te danken aan de Schelde en aan de scheepvaart. Dit verdient historisch respect.

 

https://secure.avaaz.org/nl/petition/De_beleidsmakers_van_Antwerpen_Waterkolk_memorandum_Watererfgoed_Antwerpen/?cwDWlkb.

Als extraatje vind je onder "video" een korte impressie van de winteractiviteit.

De Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBZR) is een door de overheid erkende Search en Rescue (SAR) organisatie die geheel wordt gerund door vrijwilligers. Mannen en vrouwen die in het dagelijks leven gewoon een baan hebben, maar op elk moment van de dag of nacht zeven dagen per week en 24 uur per dag klaarstaan om mensen in nood op zee te helpen. Zij doen dit zonder enige geldelijke vergoeding. Het verlenen van hulp is hun drijfveer en zij doen dit met volle overtuiging. Humanitaire hulp die ze telkens weer enthousiast maakt. Gemiddeld zo´n 200 keer per jaar. Jaar in jaar uit.

https://vbzr.net/

Lidgeld 70 euro per jaar.

De AntwerpSailingAcademy is een opleidingsplatform ontstaan uit een samenwerking tussen Royal Yacht Club van België (R.Y.C.B.) , Koninklijke Liberty Yacht Club (K.L.Y.C.) en Medical Yachting Club (M.Y.C.) voor zeilers en motorvaarders die zich willen vervolmaken en in orde willen zijn met hun stuurbrevet volgens de meest recente regels en wetgeving. Wie nog in het bezit wil komen van een ICC , vindt alle gegevens op de website van het A.S.A.

 
Walter C. laat ons nog weten dat er een leuke zeilwinkel is aan het VVW galgeweel met een online webshop:            

http://www.optiteam.be/

Korting voor MYC leden !

 

 
 

 

 
Welcome Aboard!

De pleisterplaats voor surfende medici en paramedici - en hun zeilvrienden.   

Lidgeld 2018: 75 euro

 

       
Rekeningnummer: IBAN BE83 6451 2439 0815

BIC JVBABE22

Update : 20/11/2018
Webmaster Paul Raepsaet

paul.raepsaet@telenet.be